Party blog
2018.03.13 09:56

A színek jelentése - Így válaszd az esküvődre!

Rövid írásunk az esküvői ruhaválasztásról, pontosabban a ruhák színeiről szól. 

A hagyományos hófehér menyasszonyi ruhát nemritkán váltja fel manapság az egyéb színű ruha.

A fehér az ókorból eredendően a lány tisztaságát, érintetlenségét jelképezi. Nyilván egyre ritkább a jelentés miatti szín választás, de azért érdemes tisztában lenni vele.
A fehéret feketével ötvözve csodálatosan elegáns menyasszonyi ruhát kapunk, a fekete virág vagy non figuratív motívumok egyre gyakrabban jelennek meg az esküvőkön és az esküvői ruhákon, de sose feledjük, hogy a fekete a nyugati kultúrában klasszikusan a gyász színe, de ugyanakkor képviseli a modernséget és nem mellesleg slankít is!

Fehér esküvői ruha

Ha valaki lila ruhát és/vagy dekorációt választ, óvatosan tegye, hiszen a lila a hagyományok szerint csillapítja a szexuális éhséget és vágyat is!

De a lila jelképezi a szentséget, az alázatot, a spiritualitást a bűnbánatot és a vallásosságot is!
Ha pedig valaki a lila halvány árnyalatát választja sem nyúl mellé, hiszen a halványlila túlvilágit, fenségeset, királyit jelent.

A zöld szín a termékenység színe, a XV. században gyakori volt, hogy ilyen színű ruhában házasodtak a hölgyek :)

Mivel a kék és a sárga elegye, egyben képviseli a reményt és a féltékenységet is. Én meggondolnám, hogy zöld ruhában esküdjek!

Zöld esküvői ruha

Egyre gyakoribbak a kék kiegészítők, szinte klasszikusnak mondhatók már a világoskék ingek, nyakkendők, öltönyök is.

A kék a víz, a teremtés, a hűség, a bizalom, a férfi színe - és emellett Szűz Máriáé is :) Ez is mutatja, hogy a kék a legkevésbé nemhez köthető szín.

Kék esküvői ruha

A sárga tipikusan a napfényt, az optimizmust képviseli, de Magyarországon klasszikusan az irígység színe is.

Inspirál, a napfényt, a nyarat juttatja eszünkbe, de ne feledjük, hogy a kutatások szerint az emberek könnyebben vesztik el türelmüket sárga szobában és a szín a kisbabákat is gyakran sírásra kényszeríti!

Sárga esküvői ruha

Vörös… merész vörös ruhában az oltár elé vonulni, de valljuk be, nehéz ellenállni az oly divatos és egyre népszerűbb vörös ruha költeményeknek?

A piros vagy vörös szín a szerelem, az energia, a dinamizmus, a tűz és a szenvedély jelképe. Viszont, ha túl sok van belőle egy kis térben, nyugtalanná és idegessé teheti az ott tartózkodókat. Nagyon fontos jellemzője még, hogy étvágyat fokoz!

Piros, vörös esküvői ruha

A narancs a piros és a sárga közti átmeneti szín, a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi.

De bármelyik színt is választod, a legfontosabb, hogy harmonizáljanak a dekorációs és díszítő elemek a ruhával és csodás, emlékezetes, felejthetetlen ünnepet varázsoljanak az ifjú pár számára!

Ha teszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg barátaiddal!